Home » Music & Memory Nederland » Moving through Music – Barbara Wessel

Moving through Music – Barbara Wessel

Barbara Wessel van Moving through Music

Moving through Music is het bedrijf van Barbara Wessel. Zij is werkzaam als zangdocent en koordirigent (zie  www.movingthroughmusic.nl).

Ruim 15 jaar was zij werkzaam bij Verpleeghuis Hogewey in Weesp als activiteitenbegeleider muziek. Zij gaf vele workshops over Muziek en dementie, over muziekactiviteiten en over muziek op de kleinschalige woning. In 2012 won zij de prijs voor ‘het Beste Idee van Vivium’ met het idee van het iPod-project. De videoclip van Henry met de bedenkers van Music & Memory inspireerde haar hiertoe. Zij kreeg van Verpleeghuis Hogewey de gelegenheid een iPod-project te ontwikkelen.
Van 2015 tot 2019 werkte zij bij zorgkoepel Vivium om instellingsbreed een iPodproject te implementeren in de diverse locaties.

Vanuit Moving through Music ontplooit Barbara Wessel verschillende initiatieven om digitale muziek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers toegankelijk te maken en te benutten. Zo was zij mede-oprichter van de stichting MUSIC & MEMORY NL. Deze organisatie traint en begeleidt zorginstellingen (on-line) bij het opzetten en implementeren van projecten digitale voorkeursmuziek via een beproefde methode.
Daarnaast zet zij zich in om te komen tot een netwerk ‘Sociaal Steunpunt Muziekherinneringen‘ waarbij zij zich met name richt op ouderen met een niet-Nederlandse achtergrond.

Story of Henry - Music & Memory: trial van de film 'Alive Inside' van Michael Rossato-Bennett.

In Een Vandaag aandacht voor muziektherapie. Muziektherapeut Manon Bruinsma, mantelzorgers en neuroloog Eric Scherder over de effecten van muziektherapie.

Download de brochure

Flyer iPod voor mensen met dementie